15 Eylül 2015 Salı

#Kadercilik diye bir şey uydurulmuş,başımıza ne gelirse gelsin,sorumlu arayacağımıza 'Kader'diyerek kendimizi kandırıyoruz.
Önlemini almıyorsunuz,denetim yapmıyorsunuz,sonra da'Takdir-i İlahi'diyerek işi Allaha havale ediyorsunuz.
Geri kalmış tüm toplumlarda benzer şeyleri görebilirsiniz.Bilimde,teknolojide,sanatta,sporda,hayatın her alanında düşünen,üreten,sorgulayan bireylerin olduğu toplumlarda,sorumlu aranır ama bakınız,Kabe'de vinç devriliyor,107 kişi ölüyor,ölen Türk hacı sayısında bile diyanet henüz kararını verememiş,olasılık belirtiyor,sorumlu firma yetkilisi 'Takdir-i İlahi ;babasını kaybetmiş Türk,'ne mutlu,babam kutsal topraklarda öldü',Alman mühendis ise'Yeterli denge ağırlıkları takılmayan vinç,kalabalığa yer açmak için gerekli önlemleri almadan ve donatıları takılmadan kullanılmış'diyorsa....
Siz,burda sorumlu aramaz da 'Takdir-i İlahi'mi dersiniz,yoksa'Gel bakalım arkadaş,ben,kutsal topraklara hacılarımı ibadet için gönderdim.Sen,nasıl olur da,bile bile ölümlerine yol açarsın?Eğer,beceremiyorsan bu işe hiç kalkışma.Ne olacak giden canlar mı?''diyeceksin.
Ama.....
Petrolden köşeyi dönen Suudi Arabistan,bir de hac'dan elde ettiği ayak bastı parasıyla iki kere köşe döner,bize de 'Bakın,ana-babanız kutsal topraklarda bizde,ne mutlu size,alın şu kan parasını ve sesinizi kesin'der,biz de kuzu kuzu razı oluruz ölümlere.
Kim sorgulayacak bunu?
Zırhlı Mersedesiyle gezen diyanet işleri başkanı Görmez mi,yoksa,hükümet mi?
'Ölen ölür,kalan sağlar bizimdir'ilkesi en benimsediğimiz şey biliyorsunuz.
Siz hiç Arap coğrafyasında gelişmiş bir zihniyet gördünüz mü?Batı yapar,onlar kullanır.
Teknolojinin bütün nimetlerinden yararlanır ama kadını örter,yasaklı kılar,taşlar,öldürür.
Allahın evini bile pazarlar,Kabe'yi nerdeyse rezidanslardan görünmez kılar,beş yıldızlı otellerle donatır, petrolün üstüne,bir de hacılardan gelen parayı kattınız mı.....
Ne olmuş yani,vincin altında kaldılarsa?
Takdir-İlahi bu anlamıyorsunuz?
Alın şu kan paranızı ve sesinizi kesin.
Gerçi,size verilen o rantın devede kulağı ama neyse....
Bedevi kültüründen kurtulamamış Arap coğrafyasından medeniyet mi bekliyorsunuz yoksa?
Adamlar henüz çatal,bıçaktan bi'haberken üstelik.
Çok beklersiniz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder