2 Ekim 2024 Çarşamba

 Son yıllarda suça karışan,iyi eğitimli ailelerin çocuklarının haberlerini ne kadar çok okumaya başladık.

İstanbul ' da, mimar genç kızı kılıçla öldüren de bir kadın hakimin oğluydu.
Bu gencin adı ,Görkem Sertaç Göçmen .
Suç kaydının maşallahı var.
Peki, neden böyle oluyor?
Hani bizler, kenar mahallelerde ,eğitimsiz,yoksul ,okumayan, cahil ailelerin çocuklarının suça eğilimli olduğunu düşünürüz ya!
Başarılı, eğitimli ,hedefli gençleri iyi eğitimli aileler yetiştirir.
Fakat burdaki tehlike de şu:
Mesleğine odaklanmış bir anne-baba, çocuğunu ihmal ediyor, bakıcı elinde büyütürken, önüne her türlü okul, fırsat, para olanağını sununca çocukların ayarı bozuluyor.
Şımarık ,ilgisiz, sevgisiz ,sonsuz olanakla yetişen gençler ,Görkem Sertaç Göçmen gibi ,hangi suçu işlerse işlesin ,bir koruyucu ailesinin varlığına güvendikçe suçun dozu da artıyor.
Oysa, çocuğumuz ilk suç işlediğinde ,avukatlığına soyunmayıp gerekli cezayı almasını sağlasaydık, bu gençler böyle olmazdı.
Çocuklarımız , canımız ciğerimiz elbette ama onları bir suç makinesine döndürüp ,toplumda bir risk faktörü haline getirmemize ne hakkımız var?
Eğer, çocuklarınıza yeterli ilgiyi göstermeyecek, onları iyi yetiştiremeyecekseniz lütfen doğurmayın.
Böyle şımartılmış, hedefsiz ,risk oluşturan nesilleri istemiyoruz.
Arabayla insanları ezip kaçanı mı ararsınız, uyuşturucu batağına saplananı mı, eline pompalıyı alıp sağa sola sıkanı mı ararsınız?
Suçun cezası vardır ve eğer bu cezayı vaktinde vermezseniz , kadın cinayetlerinin, tecavüzlerin, sokaklarda kol gezen şiddetin sonu gelir mi?
Ülkemiz ,insanımız şiddet yüklü bir hale geldi.
Kimin ne hakkı var bunları yaşatmaya?
Hukuk nerde, Hukuk?
Bir 1 kişi, sakal ve şunu diyen bir yazı '.Vatandaşların üzerine araç sürdü. •Hakim lojmanından ses bombası attı. •Pompalı tüfekle ateş açtı. .Hemşireye, bekçilere hakaret etti. •Kız arkadaşını dövdü. •Polisleri tehdit etti. Hakkında açılan 9 davada hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi Çunku o hakim çocuğu' görseli olabilir

Tüm ifadele

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder