22 Nisan 2015 Çarşamba

#İki gündür,belediyenin basın yayınıyla çalışıyorum.Ekranlara öyle haberler ve görüntüler düşüyor ki,ülkemizdeki kanayan yaralarının biri bitiyor,diğeri başlıyor.
İçiniz acıyarak izliyorsunuz yaşananları.
Çukurova'da,şiddetli bile diyemeyeceğim fırtına-yağmur-dolu karışımı bir tufan yaşandı dün.Gerisi de bugün gelecek gibi görünüyor.
Doluyu bilirsiniz sanırım.Cam bilye gibi yuvarlak buz kütleleri.Dün,bölgede bir dolu yağdı,camları kıracak sandık.O kadar büyük ve yoğun.....
Küresel ısınmanın getirisi bunlar.Ne demişti bilim adamı'Biz,bu iklim değişikliğini 2050 yılında bekliyorduk ama erken oldu.''
Yani,artık kış ve yaz diye iki mevsim yaşayacağız.Ne Sonbaharın hüznü,ne İlkbaharın coşkusu artık içimize işleyemeyecek.
Ekrana bir görüntü düştü dün.Bir mısır tarlası.Yeni yeni filizlenmiş.Kıyısında bir çift oturmuş çaresizce tarlaya bakıyordu.Ortada tarla diye bir şey yoktu gerçi çünkü,tümüyle buzla kaplanmış bir tarla düşünün,bembeyaz her yer.Filizlenen ürün dondu anlayacağınız ve bütün tarlalar su içinde Çukurova'da.
Bunun ülkeye getirisi şu olacak:Ürün yok,dolayısıyla kıtlık yaşanacak buğdayda,mısırda ve şu anda ekili her tarım ürününde.
Bankalardan kredi çeken,mazotu,tohumu,gübreyi borçla alan çiftçi borcunu ödeyemeyecek.Yani,batacak.
Ürün kıtlığı,beraberinde zamları da getirecek elbette.Seneye buğdayın,mısırın taban fiyatını da tahmin etmek zor değil.Ekmeği kaç liradan yeriz dersiniz?
Devlet,hiçbir zaman çiftçinin yanında olmamıştır biliyorsunuz.
Son iki gündür yaşanan felakette de çiftçi yine yalnız kalacak.
Umarım,halkımıza bazı şeyler ders olur artık ve gerçekleri görürler.Bir yandan perişan olup,diğer yandan AKP'ye oy vermek başa geleceklere davetiye çıkarmaktır.
Her ne kadar inişe geçse de,hala oy oranı yüksek AKP'nin. Başkanlık sistemi hayal,tek başına iktidar da hayal olsa da,halkımızın gözünü açması gerek.
CHP,mazotun litre fiyatını 1.5 tl'ye çekeceğini söylüyordu ya!
Biz hesapladık.Gerçekten de mazot,çiftçiye 1.5 tl'ye verilebiliyor.
Kaynak mı diyeceksiniz?
AK-SARAY'IN KLOZETLERİNE BAKIN YETER!
YA DA,KİLOSU 4 BİN LİRALIK BEYAZ ÇAYIN,OLMADI TANESİ 1000 TL OLAN KADEHLERİN.
SAHİ!
SİZ HİÇ HAYATINIZDA 1000 TL'LİK KADEHTE BİR ŞEY İÇTİNİZ Mİ?
AMA ONLAR İÇİYOR......
KİM Mİ?
ERDOĞAN SÜLALESİ ELBETTE.PEKİ,SİZ NEDEN İÇEMİYORSUNUZ?
ONLARIN NE AYRICALIĞI VAR?
KENDİNİZİ,BİRAZ DEĞERLİ KILIN ARTIK.
SİZ DE AYNI PAHADAKİ ÇAYI İÇMELİSİNİZ!
GİDİP,OY VERECEKSİNİZ BUNLARI ALAŞAĞI ETMEK İÇİN,HEPSİ BU!
-Dünkü,o çiftçi karı-kocanın gözlerindeki hüznü görmeniz gerekti.Çaresizlik buymuş meğer.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder