9 Ocak 2015 Cuma

#Bir ülkede akıl tutulması yaşamaya başlarsanız,o ülkede işler artık selametle yürümeyecek demektir.
Zonguldak'da,39 yaşında bir kadın,9 çocuğuyla bir çadırda yaşam savaşı veriyormuş.Boy,boy çocuklar.Üstleri,başları perişan.Kocası da 1.5 yıl önce ölmüş üstelik.
Yani,bu kadın çalışsa çocuklara kim bakacak,çalışmasa ekmek nerden gelecek?
Hadi,bunları da geçtim,bu kadın,39 yaşında,9 çocuk nasıl doğurur?
Doğum kontrolü diye bir şey var değil mi?
Geleni''Allah rızkını verir nasılsa ?''diye doğururlarsa olacağı budur.
Ama,ülkenin koskoca adamları doğum kontrolünü sağlayacaklarına ''3 çocuk yapın,olmadı 5 yapın.O da mı kabul değil,hadi 6 olsun.Üredikçe ,üreyin,biz nasıl olsa size bakarız.''
Öyle mi acaba?
Başbakan A.Davutoğlu'nun,çalışan kadınlar konusundaki şahane fikirlerini okuduysanız eğer,kadını nasıl da çalışma yaşamından uzaklaştırıp,sürekli doğurmaya odaklı bir yaşam sunduklarını da göreceksiniz.
Adamlar,kadının isminden de,cisminden de nemalanıyor her şekilde.Yılda,ülkemizde.1.2 milyon bebek doğuyormuş.Nüfus,80 milyona dayanmış;sanki mevcut nüfusa her türlü kaliteli yaşam olanağı sağlanmış gibi,adamlar çıkıp,nüfus artırımı yoluna gidiyor.
''İlk altın devletten''diyerek yola koyulmuş başbakan.İlk bebeğe 300 ,2.bebeğe 400,3. bebeğe 600 lira verilecekmiş.Allah razı olsun hepinizden.Nasıl da düşüyorsunuz kadınları,doğacak bebekleri?
Yeminle,bunlarda bir tuhaflık var.
Yahu!
Hadi,bebeklere ilk anda bu parayı verdin.Ya sonra?
Bunlar,hep bebek kalmayacak.Emekleyecek,yürüyecek,okula gidecek,büyüyecek yani.
Pardon da,o zamana kadar nasıl beslenecek,nasıl giyinecek,nasıl okuyacak,nasıl ısınacak,hangi koşullarda yaşayacak bu çocuklar ve bunca masrafı kim karşılayacak? Siz mi sayın Davutoğlu?
3-5-6 çocuk yapın demek kolay.Ya sonrası?
Çocuk,okul çağına gelene kadar,kadın isterse yarım gün çalışacak ama tam maaş alacakmış.İşverenin yükünü de,İşsizlik Fonu karşılayacakmış.
Ne ala tabi ki.Bir taşla çok kuş vursunlar.Hem kadın iş yaşamından koparılsın hem üretmeden maaş alsın,hem ülke nüfusu gereksiz yere çoğalsın hem de bütün yük hepimizin üstüne binsin.
Pardon da,işsizlik Fonunda biriken paralar nerden geliyor?
Yeter artık,bıktık zamlardan,vergilerden ve düşük ücretlerden.
Bana ne kadının sürekli doğurmasından?Ben,emeğim kadar maaş,hak ettiğim kadar yaşam kalitesi isterim.Devletin görevi,kadınları korumak değil,bütün vatandaşlarına aynı kaliteli yaşamı sunmaktır.
Zonguldak'taki kadına gelince....
O çocuklar nasıl büyüyecek dersiniz?Doğurmuş ya 9 çocuk!
Sayın Davutoğlu bakar artık.Yarısını da,AK-SARAY'ın bahçesine bıraksınlar.
Kafaları,üreme fikrinden bir türlü vazgeçmiyor ya.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder