30 Ocak 2015 Cuma

#Herkes,sanatçı olabilir mi?
Sanatçı,ya alaylıdır ya da mektepli.Alaylı olanlar,hocalarından gördüklerini sahnede,perdede,tuvalde işleyen insanlardır ve yaptıkları çok önemlidir.
Mektepli olanlar ise,teorikte eğitim alan ve pratiğe dökenlerdir ve bu da hiç kolay değildir.
''Sanatçı olunmaz doğulur'' diye bir söz vardır;doğrudur da.
Gerçek sanatçı,ilkeli,yaptığının arkasında duran,muhalif,eleştiren,sorgulayan,yorumlayandır.Çıkar hesabına girmez.Yaptıkları toplumda ses getirir.
Peki,bizim ülkemizde sanatçıların durumu nedir?Çok ilkeli,işine saygı duyan ve muhalif çok iyi sanatçılarımız var elbette.
Ama.....
Çanak yalayıcı,çıkarcı,her devrin insanı sanatçı olur mu?
Bakınız;AK-SARAY'da,sanatçıların ziyaretleri gündemde bir süredir.Katılanlara göz atanınız var mı?
''Hatasız Kul Olmaz''diye şarkılar söyleyen Akil adam neyse ki çark etti ve ''Aldatıldım''diyerek yönünü döndü.Diğeri,HDP'den vekil adayı olacak sanırım,o da meleyen bir reklama çıkıyor.
Ya diğerleri ne durumda dersek:Sinemanın dört büyük starından biri,damadının arsa işi için boyun eğiyor,şarkıcı ve eşi,Rıza Zarrab'ın uçağında Avrupa'yı dolaşıyor,birinin adı MUTA NİKAHI'nda geçiyordu zaten;
Hepsini anlıyorum aslında da,Bu Metin-Eda Özülkü'ye ne oluyor?
Ne kadar güzel şarkılara imza atan bu çiftin ne işi var AK-SARAY'da?
Sanatçı,bu kadar ayağa düşmemeli.
Sanatçı,ayağa çağırılmaz,ayağına gidilir. Paspas gibi çiğneyip,geçemezsiniz sanatçıları ama adam-ların algısı bu,yapacak bir şey yok.
Sanat ve sanatçıya duyulan saygının esamesinin bile okunmadığı ülkemizde,elin uçkur düşkünü kralı öldü diye sahneler kapatılırsa,makam için adını satan tiyatrocular olursa,eskiden yarı çıplak ve nerdeyse geçmedik yatak odası bırakmayan kadın şarkıcılar hidayete erip,beze dolanırsa,nü tablolar tülbentle kapatılırsa,olacağı budur .
Ne bekliyorduk,ülkemizde sanatın yüceltileceğini mi?
Şaka mısınız allah aşkına?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder