22 Nisan 2018 Pazar

#Hürriyet Gazetesinin seyahat haberinde şu haberi görünce......
-Şöyle bir eşi, dostu alıp mangalın başına geçmenin vakti sizce de gelmedi mi? Mis gibi bahar havasında çeşit çeşit etlerle midenizi şenlendirirken diğer yandan da doğada kafanızı dinleyin. İşte şehrin içerisindeki mangalın en iyi adresleri…
En son ne zaman evinize et girdi?
Peki,ya etin son fiyatı nedir biliyor musunuz?
Evinize kurban bayramında bile et girmiyorsa etin fiyatını niye bilesiniz değil mi?
Bahar geldi.Eskiden filmlerde,çizgili pijamalarıyla evin babaları,bir gün önceden köfte-patates hazırlayan anneleri,yerlere serilecek kilimler,kucaklarında plastik toplarıyla çocuklar,kamyonlara doluşan mahalleliyle pikniklere gidilirdi.
Her yerden mangal kokuları yükselirdi,tabii çok eskiden.
Ülkemizde,henüz hayvancılık bitirilmemişken,saman yurt dışından henüz ithal edilmemişken,halkı komşudan gelecek kurban etine henüz muhtaç etmemişken yaşanıyordu bunlar.
En son ne zaman ailenizi toplayıp pikniğe gittiniz?
Hadi,pikniği bıraktım,evinizde en son ne zaman etli bir yemek pişirdiniz?
Peki,bu haberi Hürriyet Gazetesi kimin için yapmıştır?
Üstünüze alınmayın sizin için yapılmadı elbette.
Halkımız,hadi bütün koşulları zorlayıp belki tavuk alabilir;mangal atabilir.
Peki,tavuğun kilosu ne kadar biliyor musunuz?
Dört kişilik bir ailenin piknikte yiyeceği yalnızca tavuğun maliyeti 40 liranın üstündedir.
Bunun salatası,içeceği,ekmeği,çayı,yol masrafını saymıyorum bile.
Mantı yapacağım,kasaba gideyim dedim,kıymanın kilosu 50 liraymış.
1 kg kıymadan ne kadar mantı çıkar?
Niyeti bozdum,uzun zamandır yapmıyoruz,hadi bir mangal atalım desem,mangala vereceğim parayla bir araba alırım herhalde?
Ya da,bir koyun kessem mi acaba?
Hiç değilse,mumbar,kelle-paça,et sote falan yaparım ekte.
Daha mı karlı ne?
Sözün özü:En iyi mangal yapılacak adresleri yazı konusu etmek demek;
Milletle dalga geçmek demek !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder