#Malum,mevsim tam da salça yapmak için uygun.Domates,hala çok pahalı.Salçanın hazırını da satın alırsınız ama nasıl yapıldığını biliyor musunuz bakalım? 
Ben tercih etmiyorum ve kendim yapıyorum.
Salça yapmak biraz emek istiyor ama en azından kendiniz yapıyorsunuz ve sağlıklı,hijyen yapıyorsunuz üstelik.
Semt pazarından domates alacağınıza ,gidin,bir çeyrek altın alın bence.
Çeyrek altınla salça yapılmaz ama birikim yaparsınız en azından.
Yarın,bir gün,gelecek düğün davetiyelerine domates takmayacağınıza göre....

Ben tercih etmiyorum ve kendim yapıyorum.
Salça yapmak biraz emek istiyor ama en azından kendiniz yapıyorsunuz ve sağlıklı,hijyen yapıyorsunuz üstelik.
Semt pazarından domates alacağınıza ,gidin,bir çeyrek altın alın bence.
Çeyrek altınla salça yapılmaz ama birikim yaparsınız en azından.
Yarın,bir gün,gelecek düğün davetiyelerine domates takmayacağınıza göre....

Anacığım,nurlarda uyusun,hep derdi ki:'İşten değil,dişten artar.
İşten artırım yapmayı başaramıyorum,ben de bari domates salçası yaparak dişten artırayım dedim.
Semt pazarına asla gitmiyoruz ve yol doğru sebze haline çıkıyor.
Bursa domatesi,hem rengi hem de tadı açısından,salça için en uygunu.Pazarda kilosu 3 tl,halde ,1.400 dediler ama ben 1.200'e aldım.Pazarlık şart!
Domatesleri,fotoğraflarda anlattığım gibi şöyle yaptım:
32 kilo domatese 6 kilo kapya ve yeşil biber aldım.
Kabuklarını soydum çünkü kabuklarından da salça yapacağım.Çekirdeklerini ayıkladım ve bu çekirdekleri de,bahçeye gömdüm.Yok öyle atmak.Her şeyi değerlendirmek gerek,devir tasarruf devri değil mi?
Kış için taze olarak irili ufaklı doğrayarak dondurucuya koydum.Allah razı olsun şu dondurma kaplarını üretenlerden.Çok işe yarıyor bu dönemde.
Domatesleri rendeledim,tuzunu attım,isterseniz biraz şeker de ekleyebilirsiniz,ben yapmadım.
Kaynattım.kıvamı koyulaşınca,çok sıcakken,elleriniz yanacak elbette
Kavanozlara koydum ve sıkıca kapattım.Böyle 2 gün beklettim.
Kabuklarını blendırdan geçirdim,biberleri de ekledim,tuzunu attım ve kaynatmaya koydum.
Koyulaşınca yeniden blendırdan geçirdim,tuzunu kontrol ettim ve çok sıcakken kavanozlara doldurdum.
Bu haldeki domateslerinizi,bütün kış boyunca,hatta ertesi yaza da kullanabilirsiniz.
İşten artırım yapmayı başaramıyorum,ben de bari domates salçası yaparak dişten artırayım dedim.

Semt pazarına asla gitmiyoruz ve yol doğru sebze haline çıkıyor.
Bursa domatesi,hem rengi hem de tadı açısından,salça için en uygunu.Pazarda kilosu 3 tl,halde ,1.400 dediler ama ben 1.200'e aldım.Pazarlık şart!

Domatesleri,fotoğraflarda anlattığım gibi şöyle yaptım:
32 kilo domatese 6 kilo kapya ve yeşil biber aldım.
Kabuklarını soydum çünkü kabuklarından da salça yapacağım.Çekirdeklerini ayıkladım ve bu çekirdekleri de,bahçeye gömdüm.Yok öyle atmak.Her şeyi değerlendirmek gerek,devir tasarruf devri değil mi?

Kış için taze olarak irili ufaklı doğrayarak dondurucuya koydum.Allah razı olsun şu dondurma kaplarını üretenlerden.Çok işe yarıyor bu dönemde.
Domatesleri rendeledim,tuzunu attım,isterseniz biraz şeker de ekleyebilirsiniz,ben yapmadım.
Kaynattım.kıvamı koyulaşınca,çok sıcakken,elleriniz yanacak elbette

Kabuklarını blendırdan geçirdim,biberleri de ekledim,tuzunu attım ve kaynatmaya koydum.
Koyulaşınca yeniden blendırdan geçirdim,tuzunu kontrol ettim ve çok sıcakken kavanozlara doldurdum.
Bu haldeki domateslerinizi,bütün kış boyunca,hatta ertesi yaza da kullanabilirsiniz.
Çoluk çocuğunuz hiç değilse sağlıklı beslensin değil mi?
Biraz yorucu ama değiyor doğrusu.Sevgili hanımlar,bunu yapmanızı öneriyorum.Kış boyunda, yaz tazeliğindeki ürünleri yemek sağlıklı beslenmek açısından çok önemli biliyorsunuz.
Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder