25 Eylül 2014 Perşembe

#Başörtüsü-Türban-10 -18 yaş arası kız çocukları.
Henüz,resmi gazetede yayınlanmadan uygulamaya girdirilen, ortaokullardan başlayacak başörtüsü diye yutturulan ama aslında,kız çocuklarını türbana dolayan bir çalışma MEB'in ve AKP hükümetinin yaptığı.
Adım adım,ülkeyi şeriata götürüyorlar şu anda.Önce,kamusal alanda başörtüsü dediler,sonra kuranı ders olarak okullara soktular,kuran okunurken kızlar başını bağlayacak dediler ve işte geldiğimiz nokta:Az kaldı anaokullarına da inecek bu uygulama emin olun.
Peki,başörtüsü nedir,türban nedir?
Başörtüsü serbestisi diyorlar ya,ondan sorgulayalım bunu.
Başörtüsü,kare bir örtünün üçgen hale getirilip,çene altından düğüm atılarak bağlandığı bir örtü.
Anadolu'da,yaygın olarak kullanılır.
Amaç kimi yerde tarladaki kadını sıcaktan korumak,kimi yerde yemeğe saç düşmesini engellemek kimi yerde de,inançtır.
Peki,siz,ülkemizde gerek kamusal alanda ve gerekse okullarda,sokaklarda böyle bir çene altı bağlanan örtünme gördünüz mü?
Saçlarını boneye tıkan ve kafalarının arkasında tuhaf bir çıkıntı yapan,üstüne de rengarenk eşarpların bağlandığı şeyin başörtüsüyle ilgisi var mı?
Buna TÜRBAN deniyor.Böyle bir örtünme biçimi hangi islam ülkesinde var,allah aşkına biri göstersin.
Kadınlar ya burkaya sokuluyor,Afganistan gibi,ya da normal giyimli,laf olsun eşarbıyla saçları ortada bir İran,ya da tamamen çarşafa sokulmuş kadın var islam ülkelerinde.Türk kadını bunun neresine giriyor?Burası İran mı,Afganistan mı,Irak mı?
Kıçını başını,daracık kıyafetlere sokan,yüzleri bir ton makyajlı,kırıtarak yürüyen ama saçını türbana dolayan kadın mı inançlı yani?
İnanç bunun neresinde?
Gelelim 10-18 yaş aralığına.
AİHM kurallarına göre,18 yaş altı herkes çocuktur.
Şöyle bir o yıllara dönün lütfen.10 yaşındasınız.Okula gidersiniz,ders çalışırsınız,sokakta oynarsınız,televizyon seyredersiniz,uyursunuz.
15-18 yaş arası,ergenliğe girdiniz,karşı cinsle platonik aşklara başladınız,saçlarınıza her türlü bağlamayı denediniz,annenizden gizli makyaj yaptınız,kaşlarınızdan üç,beş tel almaya kalktınız.Çünkü,beğenilmek istiyorsunuz artık.Çünkü büyüyorsunuz.
Sınavlar,üniversite hayali,dershane arasında koşturuyorsunuz.
Üniversiteye girmenin yolu matematik,fen,biyolojiden geçiyor biliyorsunuz.Din dersi sizi bir yere taşımaz zaten farkındasınız.Çünkü burda laik eğitim verilir okullarda,din eğitimi değil.
Şimdi.....
Bu yaş aralığındaki herhangi bir kız çocuğu,dini iyi öğrenir mi,merak duyar mı,hacı,hocaya da gitse kulağında kalır mı duydukları,aynada saçlarını şekillendirirken beze dolamayı aklından geçirir mi?
Biri de çıksın ve ''kızım,saçlarını kendi isteğiyle örttü'' desin.
Toplum baskısı,aile baskısı,kız çocuğunu ergenken kadın olarak görüp kapatma arzusudur bu durum.
Kız çocuklarına ne yaptıklarının hala farkında değil misiniz?
10-18 yaşındaki çocukları,erkeklerin iştahını açacak kadın gibi görmenin sonucudur bu.
Elinizi vicdanınıza koyun ve söyleyin lütfen:Küçücük bedenleri,koca koca adamların koynuna sokan ahlaksız aileler,onlara dokunan erkekler,saçını beze dolayıp kapatan eğitimciler.....
Siz ne hakla bu çocuklara bunları yaparsınız?
MEB Bakanı Nabi Avcı....
Okullarda,fiziki koşullar öyle yerinde ki,tek kaygınız kız çocuklarını beze dolamak kalmıştı.
Aferin size.Sizin gibiler olmasa bu memlekette eğitim hali nice olurdu kim bilir?
İyi ki varsınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder