23 Haziran 2015 Salı

#Aile terbiyesi almanın ve vermenin parayla,pulla ilgisi yok inanın.Bir insanın,mayası iyiyse,yetiştirdiği çocuklar da kötü olmuyor.
Parası olmayan çoğu insanın gururlu duruşu da başka bir şey elbette.
Anamın evini tamirata devam ederken,sıra pencerelerin pvcsine geldi.Her zamankinden farklı ustalar vardı bu kez.Karşımda bir çocuk.Adı Murat.13 yaşında.7. sınıfa gidiyormuş ve haftalığı 30 liraya pvc işinde çalışıyormuş.
Ayda,120 lira için,ne belediyenin açtığı ücretsiz spor kurslarına ne de bir etkinliğe hiç katılmıyormuş.Kardeşi varmış ilkokulda okuyan.
Aile bütçesine katkı anlayacağınız,ayda 120 lira.
Öyle de kibardı ki,bana ''Siz''demeden konuşmuyordu.
Sürekli arkamda dolanıp,''iş varsa bende yapayım'' diyerek koşturması çok hoşuma gitti doğrusu.Çalışkan da anlayacağınız.
Çocuk olunca,ona bir güzellik yapayım dedim ve ''Sana dondurma ısmarlayayım''dediğimde,yok falan dese de,gönderdim bizim ustaya.Elinde külahla karşıma geldi ki,iki top dondurmayı koydurmuş.Şaşırdım ve ''Oğlum,neden çok almadın?''deyince,''Ama bu kadar yeter ki''dediğinde anladım ki,parasını kendi ödeyeceğini sanmış meğer.
Çocuk işte. smile ifade simgesi
Ama dondurmayı bitirmemek için yemesini izleseniz inanın yüzünüzdeki gülümsemeyi saklamak için bin takla atarsınız,benim gibi. smile ifade simgesi
Başka çocuk olsaydı,emin olun o külah tepeleme dolardı.
Bu çocuğu kim yetiştirdiyse kutlamak gerek.Çok terbiyeli ve akıllı bir çocuk Murat.
Diğer ustaya gelince....
25 yaşındaymış ve hayatında,şehir parkına beş kere bile gitmemiş çünkü,hayatı hep çalışmakla geçmiş.
Bana döndü ve''Abla,ben çalışmaktan başka iş hiç bilmedim ki.''dedi ve ekledi:''Ben,Neşe Karaböcek'in sesini de,şarkılarını da çok severim.Sesini hiç unutmam.Sizin sesinizi de hiç unutmayacağım çünkü onun gibi farklı''demez mi?
İşte,bittiğim an. wink ifade simgesi
Hayatta şarkı söylemem çünkü çevremdekilere acırım.Bu çirkin sesimi Neşe Karaböcek gibi özellikli buldu ya,ne desem boş artık! wink ifade simgesi
Sevdim bu çocukları. smile ifade simgesi
Öyle tembelim ki,başkasının yanında çalışıyor olsam,şimdiye kadar on kere kovulmuştum bu işten. smile ifade simgesi
Bunca ağız ayırmayla,bu ev biter mi?
Yarın da boyasını atayım da,ev de kurtulsun elimden,ben de.... wink ifade simgesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder