6 Haziran 2015 Cumartesi

#Yarın,Türkiye için yeni bir dönemin başlangıcı seçimler yapılacak.Yaklaşık 54 milyon seçmen,ya ülkeyi çağdışı düşlerine sürükleyeni seçecek ya da özgür bir ülke olma yolunda atılacak adımları.
Her bireyin oyu kıymetli elbette.Özgür iradesiyle oy vermek her vatandaşın doğal hakkı ama acaba seçmenimiz ne kadar iyi düşünerek oy verecek?
Dün,19 yaşında bir gençle konuştum.Dedi ki:''Oyum AKP'ye.Nedenini sordum ve aldığım yanıt:''Çünkü,ben meslek lisesinde okuyorum.AKP,okul bitincebana iş verecek.''
19 yaşında,ilk kez oy kullanacak,tıpkı ilk kez oy kullanacak 1.5 milyon genç gibi,düşünmüyor,sorgulamıyor.Sanki,onca üniversite mezunu işsizken kendine bütün iş kapılarını açık sanıyor,saflıkla.
Kime oy vermemeliyiz?
Memleketi,hırsızlar sardı13 yıldır.Hizmet adı altında yaptıklarına kanan halk,bunları zaten devletin yapması gereken görev olduğunu bir türlü anlamıyor.
Okul yaptırmış,yol yaptırmış,köprü yaptırmış falan,filan.
İyi de,bunları iş başına hangi hükümet gelirse gelsin yapmak zorunda.Sanki lütufmuş gibi açıklıyorlar da....
Bunların parası zaten bizim kesemizden çıkıyor.Babasının parasıyla yaptırmıyor.Onca toplanan vergiler,harçlar,iğneden,ipliğe cebimizden ç-aldıkları paraların getirisi olmak zorunda.
Hiç düşünmüyorlar,sanayide,ekonomide,sosyal ve kültürel yaşamda,eğitimde,sağlıkta ülke nerden,nereye geldi?
Sahi!
Nerdeyiz hiç düşünüyor musunuz?
Sağlıkta devrim kandırmacasının geri bildirimi,attığınız her adımda ödediğiniz paralar.
Sıra yokmuş da,ilaç bulunuyormuş da.....
Bunları söyleyenleri,bırakın özel hastaneyi,devlet hastanesine götüreceksin.Görsünler bakalım,nerde sıra yok,sağlık ücretsiz.
Eğitimdeki rezalete söyleyecek söz var mı?4+4+4 ile,eğitim,tepetaklak edildi.120 bin kız çocuğu okuldan ayrıldı.Çocuk gelin sayısı resmi 181 bin,gayri resmi 5 milyon oldu.
Her gün kadınlar öldürülüyor,çocuklar tecavüze uğruyor.
DEVLET NERDE?
Kayıtlı 6 milyon,kayıt dışı milyonlarca gizli işsiz var bu ülkede.Hammaddeyi dışardan alarak ekonomiyi yönlendirenler,her yanı satılamayan inşaatlara boğanlar;sıcak para kaçıyor artık.
Dolar almış başını gidiyor.
Kesilmeyen ağaç ,kurutulmayan dere bırakmayanlar!
Ve bunları hala görmeyen halkımız.....
Devlet nerde diyoruz ya!
İŞTE DEVLET KARŞINIZDA DURUYOR.SON 13 YILDIR BUNCA YAŞANAN HER ŞEYİN SORUMLUSU 13 YILDIR İKTİDARDA OLAN AKP'DİR!
Gidin ve oyunuzu verin hala istiyorsanız.
Komşularımızdaki vahşetin sorumlusu,ülkemizde öldürülen gençlerin sorumlusu,ağacın,kuşun,böceğin,derenin,ırmağın yok olmasının sorumlusu işte karşınızda duruyor.
Seçimlerde,bu kez de bu ihaneti yapmalarına izin vermeyin.İlahi adaletin bunları bulduğu yok,bari sandıkta siz yapın gerekeni.
Seçimle geldiler,seçimle gitsinler diyorsanız....
Unutmayın!
Sandıktan her zaman demokrasi çıkmaz.Diktatör de çıkar.
Ya Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ya da öfkeden gözü dönmüş birinin diktatöryası.
SEÇİM SİZİN!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder