Her yeni günde,yepyeni bilgilerle donandıkça,ben çok mutlu oluyorum örneğin.
Bu yaştan sonra zeytine merak sardım.Zeytinlerin arasında sebze yetiştirmeyi bile öğrenmeye çalışıyorum.
Olacak inşallah!
Sanki,bağ - bahçe işinden çok anlarmışım gibi,bir de saksılarda biber ve domates yetiştiriyoruz şu anda.
Japonlardan ne farkımız var değil mi?Adamlar,topraksızlıktan saksıda domates topraksız tarım yapıyor,biz ise,binlerce dönüm tarım toprağına TOKİ evleri dikip,çiftçi tarımdan kopsun diye her türlü planı yapıyoruz.
Oysa,tarımı olmayan bir ülke,ele avuç açan bir ülkedir.
17 yılda,cidden çok yol aldılar bu konuda.Tarım yok,sanayi iflasta.
Neyse....
Bir avuç bahçemizde önümüzdeki yıl,zeytin zengini olup,köşeyi döneceğiz diye umuyorum.
Toprak boşta kalmasın diye,değerli ziraat mühendisi dostumuzun da,bize gaz vermesiyle işe bir sarıldık ki,bahçede;patlıcan,biber,domates,fasulye...Valla yetiştirdik.
Fotoğraflarda gördüğünüz ilk hasat ürünlerimiz.
Turşuluklar hazır,kışlıklar garanti.
Diyeceğim odur ki:Evinizde bir saksı da mı yok?
Zillenmiş sarımsak,soğan,nane sapını,tabii tepesinde uçlarını bırakarak,biber tohumlarını atın,sulayın.
Bizim de tarlamız,toprağımız yok ama keşke olsaydı diye hep söyleniyorum.
Bir gün,dönümlerce toprağım olacak diye umuyorum ama bir gün;şimdi nerde?
Saksıda da,balkonun bir köşesinde de,minik bir tarım alanı yaratılabilir.
Elde ettiğim ürünlerden kışlık hazırlıyorum peyderpey,domatesin kabuklarından salça yapıyorum;dolapta kalmış meyvelerden meyve suyu hazırlıyorum.
Devir,tasarruf devri.
Bu hükümet,iktidarda olduğu sürece bu işleri öğrensek iyi olacak.
Ejder Meyveli Smoothie içenler,kuru ekmeğe muhtaç edilen vatandaşın halinden anlamaz biliyorsunuz.
Tasarrufu öğrenin.
Benden söylemesi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder