30 Haziran 2014 Pazartesi

3.Havaalanı- 3.Köprü- Üsküdar-Hüseyin Avni Paşa Köşkü
Yani,yok edilen güzelim İstanbul.....
Türk filmlerinde en çok kullanılan mekan, Haydarpaşa Tren Garından geçmeyen var mıdır bilmem?
''Seni yeneceğim İstanbul'' sözüyle,kollarını açarak merdivenlerinden inenlerin,valizini kapıp,taşı,toprağı altın diye İstanbul'un yolunu tutanların ilk adreslerindendir.
Vapurla karşıya geçerken,o muhteşem mimarisiyle,sizi kendine hayran bırakan,benim de trenle çok seyahat ettiğim Haydarpaşa'nın çatısının yandığını okuyunca,içimden bir hüzün dalgası geçmişti.
Sözde,çatı yangınıyla başlattıkları yangındaki amaç Haydarpaşa'yı yok etmekti.Yerine de,kim bilir ne oteli yapılacaktı.Deniz suyuyla söndürülmeye çalışılan yangınla,neyse ki atlatıldı ancak her yer bu kadar şanslı mıydı acaba?
İstanbul'un her bir noktasını adımlamış biri olarak,Üsküdar-Hüseyin Avni Paşa Köşkü'nün küle döndüğünü gördüğümde içimden yine bir sızı geçti.
Milletin A..... Koyan,AKP'nin en büyük rantçısı,işadamı Mehmet Cengiz'e TMSF'nin,nerdeyse hediye ettiği,içinde 3 bin ağaç olan ve 81 bin 511 metrekarelik bu korunun ve köşkün,bırakın manevi değerini,İstanbul'a kattığı orman vasfını ve maddi değerini biliyor muydunuz?
TMSF'nin,köşkü hediye ederken ''YIKILMAMASI''şartıyla sattığını biliyor muydunuz?
5 gün önce de restorasyon izni çıkarılmış bu köşk için.
Yani;açılımı:''Mehmet Cengiz,sana Ali Cengiz oyunuyla bu koruyu peşkeş çektik.Yıkamayacaksın ama bir yangınla küle dönderirsen,içine istediğin çapta bir oteli kondurman için elimizden ne gelirse yaparız.''
Bu adamların hepsi alçak.Vatan hainliği,illa vatanı satmak demek değildir ki,
Bırakın yalnızca doğayı,insanlığın kültür mirasını yok etmişlerdir bu yangınla.
Ama,nerde bunlarda bunu algılayacak zeka?
Varsa,yoksa rant.
Bir gün,hesabını verecekler mi acaba?Yarın,bu ormanlar,o ağaçlar kendi torunlarına da gerek olmayacak mı?
3.Havaalanı ve 3.Köprü ile de,İstanbul'un akciğerleri Kuzey Ormanlar yok olacak,imara açılan bölgede kaçak yapılaşma artacak,İstanbul katıyla göç alacak,doğal yaşam alanları bitecek,göletler kuruyacak,kuşların göç yolları değişecek,İstanbul'da yağmur azalacak,kuraklık başlayacak,bitki örtüsü yok olacak,İstanbul'un oksijeni azalacak ve nefes alamayacak bir kent ortaya çıkacak.
Değer mi?
Diğer Avrupa ülkeleri büyük havaalanı yapmayı bilmiyor mu?Dünyanın en zekisi biz miyiz de,hayatı felç edecek bir işe kalkışıyoruz?
Dünya,bize neresiyle gülüyor acaba?
Cennet ülkemizi cehenneme çeviren bu insanlarla daha ne kadar devam edeceğiz yaşamaya?
İstanbul'un,Gezi'nin,Taksim'in katili Kadir Topbaş'ın,400 bilim adamıyla,4 yıl boyunca İstanbul Çevre Planı yaptığını ve 2009'da yürürlüğe girdiğini,Kuzey ormanlarının korunmasına imza atıldığını,bu planda 3.Köprünün adının hiç geçmediğini ve 3.Havaalanının da Silivri'ye yapılacağını biliyor muydunuz?
Peki,bu yapılanlar nedir?

Ülkede demokrasi,özgürlük,eşitlik gibi değerleri yok ettikleri yetmedi,güzelim İstanbul'a da böyle kıyıyorlar ya!
1000 km öteden canım yanıyor inanın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder