28 Haziran 2014 Cumartesi

İnsan,boşanacağım diye evlenmiyor kuşkusuz.Güzel bir birliktelik,mutlu bir evlilik,sağlıklı cinsel yaşam,çocuk sahibi olmak.....
Bir dolu gerekçe bulabilirsiniz evliliği kurmak için.
Tabi,bunun bir de boşanma kısmı var.
Mutlulukla ve gülümseyerek başlanılan bu yolculuk,işler rayında gitmeyince düşmanlığa dönüşüyor.
Vurup,kırmalar,öfke patlamaları,sorgulamalar,kavga,gürültü başlıyor birlik bozulunca.
Her şeyde olduğu gibi boşanmalarda da uygar olmayı beceremiyoruz.
Bir ilişki,bittiyse,biter.Sonsuza kadar sevmek diye bir şey yoktur.Yürek geniş.Biri biter,diğeri başlar sevmelere. 
Yalan,aldatma gibi yan yollara sapılacağına,doğrudan konuşma yolu seçilse,iki insan özgür kalacak,kızgınlık olmayacak ve belki de yeni yaşamlara,ilişkilere uzanılacak ama böyle bir şeyi başarmak nerdeyse olanaksız evlilikte.
Bizler mi yeterli donanımda değiliz,yoksa eğitimli kesim bu işi daha mı iyi kıvırıyor bilmiyorum ama TTB Başkanı Prof.Metin Feyzioğlu eşinden boşanmış.
Bizim bildiğimiz,ortalığın kana bürünmesi ama adamlar öyle uygar ki,insanın nerdeyse boşanası geliyor bunları görünce. 
Bakınız,bir erkek,boşandığı eşine neler söylüyormuş boşanma sırasında:''Kızlarımızın da görüşünü alarak evliliğimizi sonlandırıyoruz.Birgül Hanımefendi, avukatlık ortağım, çocuklarımın annesi, dert ortağım, canımdan aziz bildiğim can yoldaşım, daima kutsallarımın en başında olmuştur ve nefes aldığım sürece öyle de olacaktır.

Kendisine 28 yıllık dostluğumuzda "beni ben yaptığı ve yapmaya devam edeceği" ve hiçbir eşin dayanması kolay kolay mümkün olmayan insan üstü çalışma tempoma yıllarca hoşgörü gösterip, bütün mücadelelerimde yanımda yer aldığı için, bir değil bir kaç ömür bile yaşasam ödeyemeyeceğim şükran borcum vardır.''

Bir an için duraksadım yazıyı okuyunca.Ülkemizde,böyle uygar erkeklerde mi varmış,hayret! 
Türünün tek örneği olmalı sayın Feyzioğlu.
Eşi çok şanslı bir kadınmış doğrusu.Böyle bir erkekten boşanılıyorsa,cidden o evlilikte sevgi bitmiştir ama saygı tüm hızıyla devam etmektedir.
Tanrı,her kadına böyle bir koca nasip eylesin.
Amin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder