11 Haziran 2014 Çarşamba

Toplumsal gelişimimizi bir türlü tamamlayamıyoruz inanın.
Göçebelikten,tarım toplumuna, sanayiden,aydınlanma devrimine kadarki süreci sindire sindire yaşayamadığımızdan mıdır nedir,kör,topal yürüyoruz geleceğe.
Yakıp,yıkmayı marifet sanıyoruz.Vandallık kanımıza işlemiş.
Ülkenin her yerinden beslenen terör,bir türlü durulmuyor.Bayrağımızı gönderden indiren de,yolun kilit taşlarını söken de,banka ATM'lerini yakan da,hep aynı kafanın ürünü.
Biz,bir türlü gelişemiyoruz.Aklımız,bir yerde tıkanıyor ve yaptığımız işlerin sonucunu göremiyoruz.
Uzun zamandır,yollardaki kilit taşlarını ve ATM'leri yakanları düşünüyorum.O işlerin oraya gelme maliyeti nedir?
Emin olun,sökerken,yakarken hiç düşünmüyorlar.Oysa,üretimden,yerleşmesine,işçilik maliyetinden,zaman kaybına,ülke ekonomisine inanılmaz bir zararı var yapılan eylemlerin.
Sanıyorlar ki,o para ceplerinden çıkmıyor.
Hiçbir hükümet,babasının malıyla hizmet vermez.Toplanan vergilerle işler yürüyor.Taşları sökenlerin,belki babalarının emekli maaşından kesilecek yeni kurulacak ATM
ya da annesinin,çocuğunun sağlıktan kesilen hizmet bedeliyle yenisi dizilecek yollara.
Bu kadar düşüncesiz olmamızın nedeni,aydınlanma devriminin bizim ülkemize yeterince uğramamış olması sanırım.
Sevgili yurdum insanı.Ülkeye verilen hizmetler var ama doğru kullanmıyorsunuz,bari engel olmayın.112-155-156-110 gibi numaralar asla meşgul edilmemesi gereken,laf olsun diye aramayacağınız numaralar.İnsan canı söz konusuysa,lütfen,azıcık bilgi sahibi olun.Saçınızın rengini,sevgilinizden ayrılma acınızı başkalarıyla paylaşın,bu numaralarla değil.
Bakınız;dün gece tam 20 dakika 112'yi aradım.Şunu da öğrendim ki,ambulans,hastanelerden eve,112'den talimat gelmeden gelmiyormuş.
112'ye ulaşamazsanız,ambulans eve nasıl gelecek de,hastanızı kurtaracaksınız?
Bir de adresi bulmakta zorlanmışsa,artık işiniz tanrıya kalmış demektir.
Burda,konu biraz da belediyelere düşüyor.Lütfen,sokak adlarıyla,numaralarıyla,aklınıza estiği gibi oynamayın.Görünebilir şekilde tabelaların olması gerekiyor.Bizim sokağa baktım da,o ambulansın evi bulması bile mucizeymiş inanın.
İnsanın,başına gelmeyince bilemiyormuş.
Bu kadar kör,topal işleyen bir sağlık sisteminde,numaraları gereksiz meşgul etmek,ambulansları trafikten kurtulma aracı olarak kullanmak,yol vermemek,vandallıktan başka nedir?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder