2 Temmuz 2014 Çarşamba

2 TEMMUZ 1993 - MADIMAK 
Tam 21 yıl önce,ellerinde gaz bidonlarıyla oteli kuşattılar.Acımasızca,gözleri dönmüş halde,din adına,göz göre göre 33 yazar-aydın,2 otel çalışanı ve 2 de vahşeti işleyen olmak üzere 37 insanı diri diri yaktılar. 
12 yaşındaki Koray Kaya,66 yaşındaki Asım Bezirci.....
Yaşları değişen ama insan, 37 can.....
Kahramanmaraş'da,Çorum'da Alevi vatandaşlarımıza yapılan katliamları biliyorsunuz değil mi?
1978,1980,1993.....
Yıllar geçse de,tarih hiç unutmayacak bu cinayetleri.
MADIMAK OTELİNDE,insanlar dumandan boğulurken,içerden yanmış et kokusu havaya yayılırken,elleriyle tekbir getirenlerin insan olduğunu düşünür müsünüz?
Ne çoklardı....
Uzun ve kirli sakalları,tuhaf cübbeleri,ayaklarına dolanan şalvarlarıyla,laik bir ülkeye değil,geri kalmış bir Ortadoğu insanı kisvesine bürünmüş canilerdi hepsi.
Yurt dışına kaçanlar,Sivas'ta,polisin yanıbaşında yaşayan ama nedense bulunamayanlar, Sivas katillerinin avukatlığını yapan,mecliste vekil olan AKP'liler....
Siz,insan mısınız?
Pencerelerden yardım çığlıkları atan insanları balkonlardan seyredenler,içinizden bir an için dahi olsa,vicdan duygusu geçmedi mi?
Üzerinden koskoca bir 21 yıl geçti.Her yıl,2 Temmuz'da,görüntüleri izliyorum.Otel yanarken dışardakilerin sevinç çığlıklarına bakıyorum ve insan olmaktan utanıyorum.

Başbakan,cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklarken şunu söylüyordu:''
Ben,77 milyonun BAŞKANI OLACAĞIM.''
Yanılıyor muyum;biz cumhurbaşkanını seçeceğiz,başkanı değil.Burayı Amerika ile karıştırdı sanırım Recep Tayyip Erdoğan.
Laik,Üniter Devlete rahmet okutmaya gelmeye niyetli Recep Tayyip Erdoğan,13 Mart 2012'de, Sivas Davası'nın zaman aşımından düşmesiyle ilgili olarak ''''Milletimiz için, ülkemiz için hayırlı olsun'' demişti,biliyorsunuz değil mi?
Bu insan mı 77 milyonu kucaklayacak?

''Ne zaman adam oluruz'' sorusunun yanıtı,bu insanı Çankaya'ya seçmediğimiz zaman gelecek.
Ya da seçin ve yeni katliamlara yol açın.
Seçim sizin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder