26 Eylül 2018 Çarşamba

#Her yörenin, dönem dönem,kendine has tatları var.
Bu gördüğünüz tat,Kahramanmaraş iline ait çerezlik tarhana ve artık son demini yaşayan firik ceviz birleşimi.Cevizler artık kurumaya başladı çünkü.
Çerezlik tarhana dediğiniz zaman,aklımıza hemen Kahramanmaraş gelir.Öyle ustalıkla yapıyorlar ki tarhanayı,tıpkı çekirdek gibi,bitirene kadar bırakamıyorsunuz.
Bu tarhananın,bir de firik kısmı var.Onu yakalarsanız,cevizle yemek,dünya yüzünde tadacağınız en şahane tatlardan biri oluyor.
Ünlü firmalar var ama çok da itibar etmeyin çünkü,sektöre ilk girdikleri anla,şimdiki anda üretilen incecik tarhana aynı kıvamda değil.Parayı kazanınca işin şekli değişiyor elbette.
Olmamalı ama yapıyorlar işte.
Ben,Darende'den dönerken,Kahramanmaraş'tan mutlaka dondurma ve tarhana alıyorum.Özellikle,acılı tarhanayı tavsiye ediyorum.
Bu tatları,diğer yöreler biliyor mu,bilmiyorum ama bizim şansımız;Kahramanmaraş'ın bize yakın olması ve istediğimiz zaman bu ürünlere erişmemiz.
Vakit hala geçmiş değil,cevizler tam kurumadan,tarhanayla bir tadın derim.
Doktorların,'Onu yemeyin,bunu yemeyin'demelerine çok takılmayın.Bazı tatları,tatmadan ölmemek gerek.
Bu da,onlardan biri.

Bir de, Gaziantep'in İmam Çağdaş Baklavası da var ama elinize geçerse kaçırmayın derim. 
Anacığım,nurlarda uyusun,hep derdi ki 'Eski tatlar batal oldu'
Eskinin,bilindik tatları bunlar.Her şey gibi,bunları da bozmasalar bari. Şimdilik iyi gidiyor diyelim ve mutlaka tatmanızı önerelim.
Dünyaya,bir daha mı geleceksiniz?
Yiyin! 


Daha fazla ifade göster

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder