21 Temmuz 2017 Cuma

#Bodrum'da deprem oldu.
Doğal afetleri ciddiye almak gerekir.Bulduğunuz her toprağın üstüne bina inşa ederseniz,her dere yatağına ev dikerseniz;doğa da, gün gelir ve sizin aldığınızı,sizden geri alır hem de canınızı yaka yaka.
Bu yaz niyeti azıcık bozmuştum doğrusu,kızımla bir Bodrum tatili yapacaktım ama artık yapmayacağım elbette.
Diyeceksiniz ki;Ölüm gelirse,her yerden gelir ama son aylarda Ege sürekli sallanıyor.Göz göre göre de riske girer mi insan?
Bodrum'da yaşayanlara geçmiş olsun diyelim ama bunca büyük bir depremde neden Kos Adasında ölen iki kişi dışında can kaybı olmadı diye de sorgulayalım?
Bodrum'da,her ne kadar dağ taş ev olsa da,Bodrum evlerinin mimari özelliği ve çok katlı yapıya izin verilmemesi önemli bir etken.
Deprem anında,merdivenlere koşmadan en fazla sokağa koşarsınız;peki ya bu deprem İstanbul,Ankara,İzmir,Adana ve Güneydoğu'da olsaydı durum ne olurdu?
Sonucunu düşünmek bile istemeyiz değil mi?
Çürük binalar,yok edilen dereler,aç gözlü insanların hırsına gidiyor canlar.
Gazetecinin biri,bir yorum yapmış.Diyor ki;
'Sizler,rahat rahat uyuyorken,Bodrumlular bu haldeydi'
Tamam da,orda bir deprem yaşanıyorken,İstanbul'da Harun Kolçak'ın cenazesi kalkıyor şu anda;inşaatlardan işçiler düşüp ölüyor,kim bilir kaç kadın tecavüze uğruyor ya da öldürülüyor.....
Örneğin ben de,bir yandan haberlere bakarken,diğer yandan Yaprak Sarması yapıyorum.
Bunda bir sorumlu mu aramak gerekiyor?
Uyuduğumuz için suçlu muyuz yani?
Acınızı da,korkunuzu da paylaşıyoruz elbette ama sanki,siz orda bunu yaşıyorken bizim yapabileceğimiz bir şey varmış gibi tutum niye?
Bugün orda deprem oldu,biz uzaktayız ve hayat devam ediyor;yarın da başka bir bölgede deprem olurken siz şezlongunuzda güneşleneceksiniz.
Hayatın getirisi bu değil midir? Doğal afetler,bir gün herkese vuracak,kaçarı var mı bu ülkede?
Şükredelim ki can kaybı 2 kişi.
Ya daha fazla olsaydı!
Bu kadar acımasızca yorum yapmayacaksınız!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder