11 Mayıs 2017 Perşembe

#Danıştay Başkanı Zerrin Güngör Danıştay'ın 149. Kuruluş Yıl Dönümünde yaptığı konuşmada, ' Referandum ile Anayasamızda var olan kuvvetler ayrılığı ilkesi daha da belirgin hale getirilmiştir.' dedi.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın iki günlük Rize ziyaretine Yargıtay, Danıştay ve Sayıştay başkanları da katılıp beraber çay topladı.
Karadeniz türküsünde der ki;
-Çayeli'nden öteye
Gidelum yali yali
Çay filizi toplayi
Peştemallı kızları.
Demek ki neymiş?
Çay filizlerini Yargıtay-Danıştay-Sayıştay başkanları değil,Karadeniz'li peştemal takmış kızlar toplarmış.
Peki,ne var bu çay filizi toplanmasında diyenler çıkabilir?
İşte size yanıtı:
900 hakim atamasında,800 AKP'linin hakim yapıldığı listede Danıştay Başkanı'nın kızı Gonca Hatinoğlu da 'VİP Hakim' olarak atanmış.
Bitmedi!
Gonca Hatinoğlu, avukatlık stajını Saray'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde yapmış.
Eşi Volkan Hatinoğlu da Saray'ı inşa eden Rönesans adlı şirkete yönetici olarak atanmış.
Yargı mensuplarının neden cübbeleri iliksizdir bilir misiniz?
Siyah cübbe vicdanın ve tarafsızlığın sembolüdür.Cübbede cep de yoktur.Yargı, kimseden emir almadığı, bağımsız olduğu için, kimsenin önünde iliklenmesin diye cübbenin düğmeleri de yoktur.
Barolar Birliğinin töreninde işte bu Danıştay başkanı Zerrin Güngör,cebi ve düğmesi olmayan cübbesini bu toplantıda iliklemeye kalkmıştı cumhurbaşkanının önünde.
Şimdi,yazımızın başına dönelim isterseniz;
Kızım,damadım VIP kontenjanından makam sahibi olursa,ben de o kürsüye çıkar, taraflı bir Danıştay başkanı olarak OHAL'i de desteklerim,Anayasayı çiğneyen her hukuksuzluğa göz de yumarım.
'Çayeli'nden öteye gidelum yali yali'türküsünü söylediler mi bilinmez ama çay filizi toplamak Kardenizlilerin işidir,Yargı mensuplarının değil.
Hani,yargı bağımsızdı ya ülkemizde.
Pardon!
Hangi yargı?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder