18 Ekim 2017 Çarşamba

#Efes Antik Kenti....
Yaz,yeni bitmiş olabilir.Şimdiden,önümüzdeki yazın planını yapmak gerek.
Düşünün;soğuk bir kıştan çıktınız,önünüzde uzun bir yaz sizi bekliyor.Şöyle yatınızla Akdeniz,Ege turuna çıksanız ne iyi olur değil mi? Hadi,tura çıkmışken,bir de geçmişi ta M.Ö 1000'li yıllara dayanan,Yunan,Roma sanatının izlerini taşıyan,UNESCO'nın Dünya Mirası ilan ettiği,geçtiğimiz günlerde,tarihi taşların üstünde halay çekilip,sünnet düğünü yapılan o muhteşem kent var ya;
İşte,oraya da uğramak istediniz ama gelin görün ki,yatınızı bağlayacak bir liman yok.
Ne yapacaksınız şimdi,Efes'e de uğramak istiyorsunuz?
İşte burda,sizi düşünen bir hükümetimiz var,hadi yaşadınız.
Çünkü....
AKP hükümeti,ülkemizdeki yaşanan ve bir türlü bitmeyen terör,iş kazaları,kadın cinayetleri,çocuk tecavüzleri,yolsuzluk dosyaları,ekonomik iflası,işsizliği falan bırakmış ve kafa yoracak bir şey aramış ve EFES ANTİK KENTİ'ne deniz getirmeye karar vermiş.
2500 yıl önce deniz varmış ve o deniz 9 km geri çekilmiş olabilir.
O deniz Efes'e gelecek!
Yok,rakıyla kafayı falan bulmadık çok şükür.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı,memlekette yanan ormanları bırakmış,yeni orman yapmayı bırakmış ve Efes'e deniz getirmeye karar vermiş.Hem de,bunun için proje bile yapmışlar.
Şimdi siz;'9 km'lik denizi oraya getirmenin maliyetiyle kaç fabrika kurulur işsizliğe çözüm bulunur;kaç okul yapılır çocuklara,atanamayan öğretmenlere hayrı dokunur;kaç hastane yapılır da hastalara şifa dağıtılır' gibi absürt sorular sorarsınız.
Sahi,sorarsınız değil mi?
Sormayı unuttum:Hepinizin evinin önünde bir yat bağlı değil mi?
Hani,tatile çıkarken lazım olur diye!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder