29 Mayıs 2019 Çarşamba

#Bugün,günlerden kadın....
Duygu Asena'nın 'Kadının Adı Yok' kitabının başlığı gibi,kadın,her koşulda itelenen.örselenen,yok sayılan,bedensel varlığı emre amade bir varlık.
Çocuklara ve kadınlara yönelik tecavüz,şiddet ve cinayetlerde verilen yargı kararlarını okudukça çileden çıkmıyor değilim.
Bu kararları veren hakimleri mezun eden Hukuk Fakültelerinin kapatılmasını istiyorum ama bu hakimler için elbette sözüm.
Olmaz olsun,sizin gibi hakimler!
Kendi yaşadığım bir olay ve işte size kadına yönelik saldırının sonucu:
4 yıl önceydi.Bir derneğe dergi hazırlıyorum.Bu amaçla,fotoğraf çekmeye çıktım,kent içi ormanda ama mahalle arası bir alan, insanları görüyorum.
Bir adam,köpekle geziyordu.Olağan bir durum,geçtim yanından.Bana seslendi,döndüm,ne yaptığımı soruyor.Aramızda 5 metre bir mesafe var.Bana yaklaştıkça gözlerindeki ifadeyi gördüm ve tehlikeyi sezerek uzaklaşmaya çalıştım.Köpeğin tasmasını bıraktı ve köpek bana saldırdı.Yaklaştı,tasmayı tutarak köpeği geri çekti.
O sözü hiç unutmadım;
-Korktun mu?
Evet!
Korkmak değil,hem de çok korkmuştum çünkü;karşımdaki, fiziki üstünlüğü olan ve elimde yalnızca fotoğraf makinemle ben vardım.
Üstüme gelmeye başladı.Gözleri,kırmızı ve öyle farklı bakıyordu ki,yoldan geçenlere seslendim,yardım istedim ama bana yardım etmediler.
Ben önde,adam ve köpeği arkada koşuyoruz ağaçların arasında.Kendimi yola nasıl attığımı bilmiyorum.Bir araba durdu,gençler bana su içirdi.Yaşadığım şoku atlatınca polisi aradım.Adamı,evinde bulduk,hastaneden uyuşturucu ve alkol kullandığına dair rapor alındı,yetmedi;adama akıl sağlığı yerinde raporu çıkarıldı.
Mahkemede ne oldu derseniz;Hakim,adama 1.500 lira para cezası verdi,onu da 12 aya böldü ve serbest bıraktı.
Devletten,engelli oğluna ve eşine bakıcı parası alan bir adama çok zarar verirdi değil mi bu ceza?
Dava bitti,isyanlardayım,hakime döndüm ve ' Bu şahsın,alkol ve uyuşturucuya yönelik rehabilite olması gerekmiyor mu,nasıl salıverirsiniz?' dedim;
Hakim,bana bana baktı ve ' BENİM KARARLARIMI SORGULAYAMAZSINIZ! dedi.
Hayır!
Elbette sorgulayacağım. Sen,bana saldıran adamı serbest bırakmışsın.Ne yapacaktım,madalya mı takayım böyle rezil bir karar verdiniz diye?
Aylarca,evden dışarı çıkamadım korkudan.
Burda,ceza bana kesilmiyor mu?
Ya,benden sonra başkalarına da saldırdıysa o adam?
Bunun hesabını,o hakim verecek mi?
İşte,ülkemizdeki hukuk sistemi bu!
Hani,İçişleri Bakanı,Süleyman Soylu diyordu ya:Özgürlük var' diye.
Ben,kendi ülkemde,kendimi özgür hissetmiyorum kardeşim.70 bin sokağa aydınlatma direkleri de koysanız,kameralarla da donatsanız,size güvenmiyorum ki,kendimi özgür hissedeyim!
Bi'bitmediniz gitti hayatımızdan!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder