19 Mayıs 2015 Salı

#Bugün,19 Mayıs.....
Atatürk'ü anma ve Gençlik ve Spor Bayramı
Ama diğer yanda,ATAMIZIN ''DOĞUM GÜNÜM''dediği gün.
Öncelikle,yıkılmış,emperyalizmin kucağına düşmüş bir enkaz,Osmanlıdan ulus devlet,Türkiye Cumhuriyetini yarattığı için,atamıza minnet ve şükranlarımı sunuyorum.
Atatürk'e küfreden '''Ayyaş''diyenler de bilsin ki,bu konuşmaları yapma özgürlüğünü onun kurduğu devlette yapıyorlar.
19 Mayıs 1919.....
Bir ulusun kaderinin çizildiği gün.Kurtuluş Savaşı,kırık,dökük Bandırma vapuruyla işte bugün başladı.Öncesinde alınan kararlar,Atatürk'ün dehasıyla birleşti ve bugünlere geldik.
Memleketi,o dönemde de babalar gibi satan biri daha vardı.Padişah Vahdettin kaçınca,ya ülke tarumar olacaktı ya da bir kahraman çıkıp,destan yazacaktı.
İşte o kahraman Mustafa Kemal Atatürk'tü.
Kongreler,toplantılar,örgütlenmeler hep onun başkanlığında inançla yola çıkan bir avuç vatanseverle başladı.
İsimsiz kahramanlarımız başta olmak üzere,bu vatanın kurtarılmasında canını veren tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor,bize bıraktıkları emanete yeterince sahip çıkamadığımız ve meydanı bu cahillere bıraktığımız için de özür diliyorum şahsım adına.
Nur içinde yatsınlar.

Dip not:Anıtkabir'deki törenleri izliyorum.Kız öğrencilerin içinde türbanlı çocukların da olduğunu hüzünle seyrediyorum.Eğer,bu çocuklar Atatürk'ün devrimlerini iyice okumuş ve öğrenmiş olsalardı,Atatürk'ün kadınlara verdiği hakları,eşit kılmak için yaptığı devrimleri ve yenilikleri ve kadına verdiği değeri iyice anlar ve saçındaki o bez parçasının ne dinde ne de hayatın içinde olmaması gerektiğini anlarlardı.Ne için taktıklarını bile bilmeyen bu çocukları üzüntüyle izliyorum.
Bu çocuklar mı,yarının kadınları olacak?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder