6 Mayıs 2015 Çarşamba

#Pazar günü Anneler Günü.
Anne olmak,içinizdeki varlığı dokuz ay boyunca büyütmek,cana can katmak ama asıl görev,bebek doğduktan sonra başlıyor elbette.
Aslolanın doğurmanın dışında emek olduğunu bir kez daha anımsatalım ve televizyon reklamlarındaki Anneler Günü hediyelerine bir bakalım.
Ya kuyumculara uğrayacaksınız annenizi mutlu etmek için ya da züccaciyeye.
İyi de,anneler yalnızca mutfakta mı işe yarıyor?Küçük ev aletlerinden başka annelere alınacak bir şey yok mu allah aşkına?
En çok da çaydanlık reklamı var ekranlarda.Elektriklisinden tüpte pişenine, çeşit çeşit çaydanlıklar geçiyor gözümüzün önünden.
Acaba şunu mu demek istiyorlar:Türk halkının milli içeceği çay.Anneler,yemek,bulaşık derken mutfaktan çıkmıyorlar.Hazır mutfaktayken çayı da koyup,önümüze getirseler mi acaba?
Sevgili eşler ve evlatlar.....
Lütfen,annelerinize küçük ev aletleri almayın artık.Unutmayın,sizi doğuran,size evlat veren kadınlar başka şeylere de layıklar.
Anladık,mutfakta aşçı,evde hizmetçi,yatakta eş ama aldığınız o eşyaları verirken,anneleri hala hizmetli konumuna soktuğunuzu anlamıyor musunuz?
İlla ki,bir şey almanıza gerek yok ki.
Gidip,sıcacık sarılın,öpün,koklayın annenizi.
Olmadı mı,alın annenizi yemeğe çıkarın.Ya da yapabiliyorsanız,onu bir turla kısa bir tatile gönderin.Başka yerde soluklanmak iyi gelecektir belki de.
Ya da hep sözünü ettiği ama kulağınızda kalan bir şeyi alın,illa bir şey alacaksanız.
Bıkmadınız mı çaydanlık,ütü,tost makinesinden?
Annenize o hediyeleri verirken gözlerine bir bakın isterseniz.
Ne kadar da mutlu ettiniz değil mi?
Siz öyle sanın!
Ben de bir anneyim ve kızım bana sarılıp da ''Annem''dediğinde hediye istemiyorum ki.Onun varlığı zaten bana en büyük hediye. smile ifade simgesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder