14 Mayıs 2015 Perşembe

#Önce,elinde Kur'anla çıktı meydanlara,baktı ki işler kötüye gidiyor,en iyi bildiği şeyi yapmaya başladı,Mağdur edebiyatı.
Tiran'da gözyaşlarına boğulmuş,saçını beze dolayan kız çocuğunun okuduğu şiir yüzünden.
Haber kanallarında da,4 ay yattığı Pınarhisar cezaevinde çektiklerini anlatıyorlar.Klimalı,televizyonlu döşenmiş odada,canının istediğini yaptığı bir misafirlik var ve ''mağdurum ben mağdurum''edebiyatı yapıyor.Bu nasıl mağduriyetlikse?
Anımsar mısınız bilmem,Recep Tayyip Erdoğan,her fırsatta ağladı bugüne kadar.Türkü dinler ağlar,İstiklâl Marşında ağlar,şiirde,gazete küpüründe,makalede ağlar da,ağlar.
Bir tek,Berkin Elvan,Ali İsmail,Ceylan,Serap gibi çocukların öldürülmesinde ağlamaz.Onları,meydanlara yuhalatır yalnızca.
Çünkü bilir ki,ağlayınca oylar cepte,mağduru oynayınca oylar cepte.
Yanına eşini,''Ah o arabayı vermeyeydin iyiydi be Mehmet Hoca''dediği Diyanet İşler Başkanını ve Aileden çok sorumlu bakan Ayşenur İslam hanımı da almış,salya sümük ağlıyorlar.
Ne hazin bir tablo!
Onları izlerken,içimiz dağlandı inanın.Ne duygusal insanlarmış meğer bizim siyasiler?
Yahu!
Memleketi yediniz,doymadınız,çalıp,çırpmaya devam etmek için hala oy istiyorsunuz.Radyoların Arkası Yarınları gibi tefrika ediyorsunuz hayatı.Güleceğinize,bir de ağlıyor musunuz yani?
Acaba içinden şunu mu geçiriyor:''Ya Emine,başkanlık elden gitti,13 yıldır elimden geleni yaptım, milleti salak yerine koydum ama hala bana inanan bir kitle var.Ne yapsam da gerisi benden nefret ediyor.Oylar da gidiyor.Kur'anı aldım,olmadı,şimdi de ağlayayım bakalım,belki birilerini kandırırım.Hay Allah,yaş da gelmiyor ki.Ver şurdan soğanı da kimse çakmasın''
Hadi,hepsini geçtim ama şu aileden sorumlu hanım,bu ülkede her allahın günü kadınlar öldürülüyor.Gözyaşı dökmeye bu kadar meraklıysa onlara ve beceriksiz bir bakan olmasına ağlasın bence.Çünkü,bugüne kadar ne işe yaradığını anlayamadık.
Dip not 1:Soma'da öldürülen madenciler için:
"Helal kazanç yolunu seçtikleri sırada ölmeleri açısından bakabilmek sevindiricidir. Bunlar uyuşturucu ticareti yaparken bir iç çatışmaya kurban giderek de ölebilirlerdi. Mafya hesaplaşmasında da ölebilirlerdi'...
Sözünü söyleyebilen,
MANİSA Celal Bayar Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Güç, YEMİNLE ADAMIN DİBİSİN!
Dip not 2:Ne mutlu onlara ki,mafya çatışmasında değil de,madenin yüzlerce metre altında öldüler.
Böyle gerizekalı adamları hak etmek için ne yaptık acaba?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder