9 Mayıs 2015 Cumartesi

#Kadının,elini beline koyup,eteğini sıyırıp,şirretlik edenine rastlıyoruz arada bir ama erkeğin şirretlisine hiç rastladınız mı?
Her ikisi de çekilmiyor ama erkek daha mı kötü ne?Ya da kenar mahalle ağzıyla konuşan erkeğe pek rastlanmadığı için mi tuhaf karşıladım bilmem.
Kadınların beyni cidden farklı çalışıyor.Daha duygusalız,daha ayrıntıcıyız,daha hesapçıyız ama erkekler öyle mi?
Düz mantıkla yaklaşıyorlar konulara,çabuk sıkılıyorlar ve odaklı oldukları şeyler sınırlı ama hesap konusunda aynıyız ayrı konu.Her ilişkimiz çıkara dayalı,öyle ya da böyle.
Sosyal medyada,binlerce insanla iletişim kuruyorsunuz bir anda.Sayfasından gördükleriniz kadar tanıyorsunuz.Çoğu zaman ön yargı da var elbette.
Aşmak gerekli mi derseniz,elbette hayır.Sonuçta,karşınızdakiyle belki hiç karşılaşmayacak,görüşmeyeceksiniz.
Fazla anlam yüklememek gerek yani.
Ama bazen,bir sayfaya yorum yazıyorsunuz.İşte,insan kalitesi,duruşu size verilen yanıtlardan ortaya çıkıyor.Toplumsal analizimizi bile yapabiliriz bu yorumlardan.
Ciddi bir konuda bile tartışmaktan aciz,aklını bel altına takmış ve hakaret edince sahiden iyi bir şey yaptığını sanan bir de güruh var ki,cidden hiç çekilmiyorlar.
Bilginiz yoksa,yazmak zorunda değilsiniz,susun.
Ya da yazılanları okuyun, aklınıza vurun,araştırın,sorgulayın ve öyle yanıt verin.
Annem,hep derdi ki:''Kötü söz sahibine aittir.''
Küfredince,hakarete varınca karşıdakine gittiğini düşünmeyin çünkü,o küfürler sizin ağzınızdan ve klavyenizden çıkıyor.En fazla okur,geçersiniz.
Edepsiz olmak ise,üstünüze yapışan etiketinizdir artık.Kaldı ki,15-18 yaş aralığında da değilseniz,yaşınızdan,boyunuz,posunuzdan,giyim,kuşamınızdan,konumunuzdan,erkekliğinizden utanın bence.
Sokakta görenler,sizi kim bilir ne adam sanıyordur değil mi?
Kuzum,siz hiç aynaya bakmıyor musunuz?
Cehalet,ancak eğitimle aşılabilir.Okuma,yazma da biliyorsunuz belli ki.
Biraz adam olmaya ne dersiniz?
Bakın,isimlerinizi zikretmiyorum bile ama sayfayı okuduğunuzu biliyorum.
Bu yazıya da değer misiniz bilmem?
Azıcık,kıyısından okuyun ve bilgi sahibi olun lütfen yaşamsal konularda.Hele ki,toplumu çok ilgilendiren Nükleer Santraller konusunda.Bu sizi değil,çocuklarımızı bile bağlayacak bir tehlike çünkü.
Bir kadına demiyorum,bir insana hakaret etmeden önce iyi düşünün.Bunu yapma hakkını ve cür'etini nerden alıyorsunuz?
Çok cahilsiniz,çok!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder