17 Nisan 2017 Pazartesi

#Referandum üzerine....
Sonuca şaşırdığımı söylemeliyim çünkü hayır oylarının % 53 bandında çıkacağını sanıyordum.
Çünkü halkımız bu kadar da gözü kapalı olamazdı.Göstere göstere ne yapacaklarını söylediler meydanlarda.Referandumun ertesinde partiye üye olacağını da söyledi,partili cumhurbaşkanı da.
Evet diyenle Hayır diyeni asla aynı kefeye koymayacağını da söyledi,'Atı alan Üsküdar'ı geçti'yi de.
Adil olmayan bir seçim kampanyası yapıldı ama buna rağmen yurdum insanının Atatürk'ün kurduğu ve bizlere emanet ettiği Cumhuriyet rejiminden vazgeçeceğini inanın düşünmüyordum.
Tamam!
Halkımız biat etmeye alıştırılmıştı;sadaka verilerek oylarını almayı da iyi biliyorlardı,o yardım,bu yardım diye diye havadan gelen paralarla da üretmeden,çalışmadan alkışlayan bir topluluk da oluşturmuşlardı ama ....
Sandıkta gönüllüydüm ve seçim sonuçlarını tek tek not ettim,fotoğrafladım.
Yani,oy torbalarına sahip çıktım çünkü oy torbalarının bir şekilde çalınacağını,yakılacağını,trafolara kedi gireceğini az çok biliyordum ama be birader YSK'yi çalmak nedir?
% 65'lerden % 51'lere düşünce çözümü burda buldular demek ki.
YSK.....
Derhal bir çözüm üretti ve anayasaya aykırı olduğunu bile bile mühürsüz oyları ve TERCİH yerine EVET basılı oyları kabul etti.
Anayasanın 67. maddesi der ki;Seçme hakkınız güvence altındadır;
79. maddesi ise;'Seçimin düzen içinde yönetimi ve dürüstlüğü ile ilgili bütün işlemler YSK tarafından yapılır.'
Siz bu YSK'ya güveniyor musunuz? Ben güvenmiyorum çünkü,referandum sonuçları kesinleşmeden,işin içine şaibe girmişken tarafsız olması gereken YSK Başkanı yanlı açıklama yapamaz.
Yaklaşık 10 gün sonra resmileşecek sonuçlar alınmadan balkon konuşması yaparak 'Atı alan Üsküdar'ı geçti'dediğiniz anda,siz diğer % 50 seçmeni yok sayıp,gelecek günlerin riskini de açıkça gösterdiniz bu topluma.
Ya da şöyle örnekleyelim durumu:Diyelim ki,Milli Piyango aldınız ama arkasında kaşesi basılmamış.Büyük ikramiye çıksa dahi o bilete bize ödeme yaparlar mı?
Yapmazlar!
Peki,ben neden mührü olmayan oyu kabul edeyim bir vatandaş olarak?
Kabul Etmiyorum!
Referandum sonrası,en çok sosyal medyadaki,göbeği açık üç genç kızın EVET yazılı afişlerle attıkları şehir turunun fotoğrafına takıldım.
Kızlar....
O fotoğrafı iyi saklayın.Torunlarınıza göstereceğiniz son göbeği açık fotoğrafınız da o olacak çünkü.
Her şey İran'da da böyle başlamıştı.
Sizi üniversitelerde böyle okutacaklar,iş verecekler,makam sahibi yapacaklar sanıyorsunuz değil mi?
TABİ TABİ!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder