15 Temmuz 2018 Pazar

#Zorkun'un,en eski geleneğidir bu;Sabahları çocuklar ekmek satar tüm yaylayı dolaşarak.
Önceki yıllarda,daha büyük çocuk-gençler,daha büyük tablalarla ekmek satardı.Çok ağır olurdu çünkü ve tablada 25-30 ekmek taşınırdı ama şimdi,daha küçük çocuklar yapıyor bu işi,güçleri yettiğince elbette.
Çok iyi bir hizmet aslında çünkü,yaşlılar çok yaylada,ekmek almaya gidemiyorlar.
Hiç bitmedi bu gelenek,ne güzel!
Bu güzelliğin tek riskli yanı,ekmek alırken her ekmeği yoklamaları.
Bunun için,biz ne yapıyoruz derseniz;o yokuşu nefes nefese çıkıyor,büyük çarşıya gidiyor ve Yeniay fırını ki,çocukluğumun en özel yanlarından biridir;fırıncı amca yıllar oldu öleli,rahmet olsun;ince tırnak ekmek yaptırıp,kahvaltıya yetiştiriyoruz.
Peki ince tırnak ekmek nedir derseniz de;
Yaklaşık 1 metre uzunlukta,üstü bol susamlı,biraz da kenarları yanık,sıcacık ekmek.

Eve gelene kadar,o sıcak ekmeklerin epeyce kanına itina ile gidiliyor elbette ama çok çekiciyse ben ne yapayım?😉
Günaydın....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder