12 Nisan 2020 Pazar

#Bugün pazar...
Bizim gibi sade vatandaşların darmadağın olmuş hayatlarından günaydın.
Bazıları için geçerli değil elbette bu dağınıklık.
Birdenbire,panikle sokağa fırlayan 250 bin vatandaşa 'Zeka Özürlüler 'diyen,boğazda villada oturan o gazeteci değil örneğin ya da;Bir anda gelen tekmil ile 250 bin vatandaşı sokağa döken ve 'Eleştirileri de hakaretleri de kabul ediyorum ama büyük bir problem oluşturacağını düşünmüyorum 'diyebilen İçişleri Bakanı gibi.
1 kişinin 16 kişiye bulaştırdığı Koronavirüsü,250 bin kişinin ne boyutta dağıtacağını önemsemiyoruz elbette.
Takılmayın bunlara,bu da geçer ama nasıl geçer Allah bilir!
Bir de,böhürleyen bir kadın var ki,o tam evlere şenlik.
Ne demişti bu kadın,sokağa çıkma yasağını son anda duyup da marketlere koşan vatandaşlar için: 2 günde kimse aç kalmazdı, hele de bir Türk evinde, illa ki buzluğu, kileri doludur. Hayretler içindeyim”
Bunları görünce,ben de hayretler içinde kalıyorum.
Hadi,biraz da anılar.....
Hepimizin hayatında biriktirdiğimiz çocukluk,gençlik,yaşlılık anılarımız vardır.
Hele,yaş ilerleyince bu anıları yazarız yazmasına da,dikkat edeceğimiz nokta,bu anılara yalnızca siz tanık olmuyorsunuz,anılarınıza ortak olanların da o anılarda fikri var diyerek mesajımı da göndereyim .
İşinize geldiği gibi anı yazarsanız olmaz!
Neyse....,
Çocuğum,Anacığım ve Babam nurlarda uyusun çok tedarikli insanlardı.
Özellikle,müstakil evlerin mutlaka bir kileri olurdu.O kilerde,kaynatılacak buğdaydan kuru fasulyeye,toz şekerden mercimeğe çuval çuval hububat olurdu.
Yani,o yıllarda 1 kg nohut,1 kg pirinç alınmazdı ama o yıllarda çünkü; Anadolu insanı üretirdi,stoklardı.Mercimeği Kanada'dan,Fasulyeyi Meksika'dan aldığımız yıllar değildi.
Avuç avuç dolarlarla ithal edilen tahılların evlere gram gram girmediği yıllardı.
Kilerimizde bulunan kuru gıdalar,seneye yayılır ve toplu alışverişten hem zaman hem para hem de sıkıntı çekmemek adına kârlı çıkardık vatandaşlar olarak.
Şimdilerde,apartman yaşamına geçince ,kilerler de ortadan kalktı ki,zaten halkın kiler dolduracak alım gücü bitti hem de küçücük evlerdeki kilerlerin adı derin dondurucu oldu.
Derin dondurucuya hepimiz ürün koyuyoruz ama ne kadar ürün saklayabiliriz ki?
Yarık kg,1 kg en fazla.
E bu da,hane halkının tenceresinde kaç gün dayanır?
Kendileri villalarda oturup,aylık 25 BİN TL maaş alırken,
Bu ülkede 17 milyon insanın aylık gelirinin asgari ücretin bile altında olduğu, devlete el açıp muhtaç olan sayının 30 milyona dayandığı, işsizlik oranının %14 olduğunu bilir de bilmez ve böyle .... hadi arayı siz doldurun konuşmaları yapar.
Anacığım,düşünceli ,tedarikli kadın....
Apartmanımızın altında yine kiler odası yaptırdı ve yine orda çuvallar dolusu erzak tuttu yıllarca.
Konu komşuya kadar gitti o erzaklar.Şimdi ,Annem yok,o kileri dolduracak kalabalık da ama anılar işte,gün geliyor zihninizde beliriyor bir konuşmayla.
Şu kadına bunu yazmazsam olmaz:Eskiden kilerlerde tahıl bulunurdu,şu anda sizin sofralarınızı süsleyen antrikot ,biftek,kavurmalar,çeşit çeşit şaraplar,kuş sütünün eksik olduğu sofra malzemeleri yine bulunmazdı.
Tahıl bulunurdu,Tahıl!
Tahıl ne biliyorsunuz değil mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder